Az E-Fit csapata kifejlesztett több olyan egyedi megoldást, mellyel biztonságossá tette az EMS edzések, kezelések alkalmazását akár 12 csatornás készüléknél alkalmazva is. A technológia lényege, hogy lecsökkentsük az emberi testre jutó elektromos terhelés mértékét, ugyanakkor megőrizzük az izmokra gyakorolt stimuláló hatás erejét. A problémára a megoldást az IST (impulse-shift technology) technológia kifejlesztése jelentette, melyet az E-Fit fejlesztő mérnökei hosszú kutatómunka árán tökéletesítettek. Több klinikai vizsgálat is bizonyítja, hogy a kifejlesztett technológia valóban ugyanazt az eredményt tudja elérni, mint a klasszikus, galvanikusan leválasztott csatornákkal dolgozó eszközök, sőt sok szempontból még kedvezőbb is a hatása. Az IST (Impulse-shift technology) technológia lényege, hogy időben elcsúsztatja egymástól az egyes csatornákon kijövő impulzusokat, vagyis egy adott időpillanatban egyszerre csak egy pontban van stimuláció az emberi testen. Ennek a legnagyobb előnye, hogy kiküszöbölhetjük az esetleges csatornapárok közötti keresztimpulzusokat és a gondosan megválasztott csúsztatási frekvencia lehetővé teszi, hogy ez az időeltolódás az izmok között a vendég számára észrevehetetlen legyen. Másik nagy előnye, hogy ez által az egész gép energiaigénye és a kijövő jel teljesítménye a töredékére csökkenthető és az emberi test felé közvetített elektromos áram mennyisége, - a 12 csatornára vetítve is - csupán egyetlen csatorna erejével egyenlő. Vagyis a gép teljes kimenő teljesítménye, teljes kivezérlés mellett maximum 3,5 Watt, ami figyelembe véve az impulzus csúcsokat és a köztük lévő szünetet a valós kijövő teljesítmény nem több, mint 0,06Watt RMS, ezzel egyedülálló a piacon található gépek között.

 

Impulse - Shift Technology

 

Az egész testes izom stimuláció eddigi elterjedésének fő korlátja az elektróda technológiára is visszavezethető mivel korábban szilikon és fém alapú elektródákat használtak, illetve elektróda zselé vagy gél is szükséges volt a megfelelő impulzus továbbításhoz, hogy elkerüljük a bőrirritációt. Az E-Fit erre is talált megoldást, és létrehozta az FCPE elektródákat, melyeknél nem szükséges semmilyen gél vagy zselé, mint közvetítő anyag alkalmazása, csupán tiszta vízzel kell átitatni az elektródák felületét. Az elektródák kellően rugalmasak ahhoz, hogy felvegyék a kívánt testtáj és izom formáját és ez által a legnagyobb felületen tudnak érintkezni a bőrrel. Fő előnyük még, hogy akár mosógépben is moshatóak, könnyen tisztíthatóak, nincs bennük gyűrődésre, törésre, oxidációra, vagy korrodálódásra érzékeny összetevő, így a felhasználási idejük jelentősen meghosszabbodott. Fő tulajdonsága az elektródáknak, hogy a felületi ellenállásuk az elektróda teljes bőrrel érintkező részén egyenletes, így nem okoznak irritációt. Az E-Fit úgy fejlesztette ki a technikai ruházatát, hogy azokban az elektródák könnyen elhelyezhetőek a kívánt helyekre és egyszerűen módosíthatóak a pozíciójuk. Továbbá az elektródákhoz vezető kábelek egy rejtett alagútban futnak a ruhán belül, így nem zavarják vagy akadályozzák a vendéget a mozgásban és a gyakorlatok végrehajtásában.

Az E-Fit mérnökei úgy alkották meg az egész gépcsomagot, hogy annak egyes részei illetve alkatrészei könnyen javíthatóak, modulárisan cserélhetőek legyenek, ezzel megkönnyítve illetve gazdaságossá téve a szalonok és üzemeltetők számára a működtetést.


Orvosi, rehabilitációs vagy terápiás célú felhasználásnál, a több egy időben alkalmazható, de külön szabályozható csatornának köszönhetően, stimulálhatóak a nagyobb izomcsoportok, ezáltal serkentve a keringést és anyagcsere folyamatokat, ami jelentős javulást okozhat az inaktív beteg állapotában. Az elektródák nagy felületének, tartósságának köszönhetően gazdaságos a felhasználása és a két kivezetésnek köszönhetően egy időben akár két páciens is kezelhető (pl: két betegágy közé elhelyezett készülék). A nagy izomcsoportok megmozgatása mellett, a fokozott „bemelegített” állapotban a készülék további csatornái segítségével lokális terápia is végezhető. Az egyedi elektróda kialakítás (akár sablon utáni megrendelés alapján) lehetővé teszi a célirányos kezelés végzését. A leggyakrabban kezelt területeknél, mint például a gerinctartó izmok, mély hátizmok, bicepsz, tricepsz, a comb és farizmok esetében van konfekció méret szerinti elektródatartó technikai ruházatunk, ahol az elektromos terápiával kombinált aktív mozgásterápia is kivitelezhető, ami jelentősen javítja a kezelés hatékonyságát.