A Fitness rengeteg különböző módszert és metodikát foglal magába. Bármilyen mozgásforma, aminek az a célja, hogy csinosabbá, kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tegyen bennünket, maga a fitness. A testedzés fiatal és idősebb korban egyaránt fontos dolog. A rendszeres mozgás erősíti az izomzatot, javítja állóképességünket, karbantartja a testünket és segít elkerülni az elhízással járó lelki és fizikai problémákat is. Ha odafigyelünk életmódunkra nem csupán izomzatunkat, de immunrendszerünket is erősítjük.

A fitness-nek igen fontos része a megfelelő táplálkozás mellett, a kiegyensúlyozott életvitel és a testi, lelki egészségünk megőrzése is. Edzéssel rengeteg kalóriát égethetünk el, sőt a rendszeres mozgás az anyagcserét is javítja. A fitness olyan módszerekből áll, amelyek közül bárki választhat a saját ízlésének, habitusának, lehetőségeinek megfelelőt, s amely, ha mindennapi életünk részévé válik könnyebbé, kellemesebbé és nem utolsó sorban egészségesebbé teheti a hétköznapjainkat. Minden rendszeresen edzőterembe járó ember találkozott már azzal, hogy lassult izmainak fejlődése vagy egyszerűen csak kezdte elveszíteni motivációját és monotonná váltak a súlyzós edzések. Ilyenkor egy személyi edző tudása az E-Fit modern technológiájával egyesítve garancia a változatos edzésekre és a kitűzött célok gyors elérésére. Lehet szó akár az aerobic órák kiegészítéséről vagy cardio edzésekhez kapcsolva a súlyzós tréning kiváltásáról, az E-Fit technológia a legjobb választás.

Magasan képzett edzők kezében egy EMS gép nemcsak az általános fittségi edzést tudja kiváltani, hanem speciális edzéscélok is elérhetők segítségével. Az EMS gépek közül az E-Fit az egyetlen, melynek ruházata kifejezetten aktív mozgásanyag végrehajtására lett tervezve, ezért az egyszerű gimnasztikai alapgyakorlatoktól kezdve a dinamikus küzdősport elemekig minden mozgásformához tökéletesen illeszkedik.