Az E-Fit nem csupán a sport, mozgás terén nyújt újabb lehetőséget, de a munkahelyi rehabilitációban is sikereket ért el.
Az EF-1280M medical szériás gép elsősorban sérülések utáni rehabilitációra, valamint környezeti, munkahelyi hatások okozta rossz tartás kezelésére alkalmazható. Mindemellett a meggyengült gerinctartó és vázizmok preventív megerősítésére illetve a már kialakult kóros állapot kezelésére lett kifejlesztve. Ezen témakörön belül törekedtünk arra, hogy létrehozzunk egy olyan mobil egységet, mellyel akár a munkakörnyezetben kialakított kis (max 10m2) területen heti egy-két alkalommal egy időben kb. 15 perc alatt két ember egyidejű kezelése megoldható legyen, speciálisan gyógytornászok által kidolgozott tartásjavító gyakorlatokkal kombinálva.

A kezelés hatása, már néhány alkalom után megmutatkozik és 8-10 alkalom után jelentősen javul a gerinctartó és hátizmok tónusa, tartó, támasztó szerepe, ezzel tehermentesítve a porckorongokat, csigolyákat. Speciálisan erre az alkalmazásra kifejlesztett technikai mellény lehetővé teszi a célzott elektróda elhelyezést és az innovatív megoldásoknak köszönhetően a legkisebb kellemetlenséggel és időráfordítással lehet végezni a kezeléseket.

A kezelések mellett lehetőség van a már régóta alkalmazott E-Fitness edzés alkalmazására is munkahelyi környezetben, mely lehetővé teszi, hogy az egyébként szellemileg leterhelt dolgozó akár heti kétszer 20 perces edzéssel kiváltsa az egyébként időigényes utazással, öltözéssel járó több órás klasszikus edzésformákat, akár a munkaközi szünetekben. Egyre több törvény és rendelet szabályozza és biztosít lehetőséget a munkaköri egészségjavító és megőrző szolgáltatások kialakítására és igénybevételére.